This is a free Purot.net wiki
  • View:

Suomen Autoliitto

Suomen autoliitto Ry on perustettu vuonna 1919, ja se on ainoa autonkäyttäjien kuluttajajärjestö Suomessa, vaikka maassamme on jo yli 3,1 miljoonaa ajokorttia. Autoliitto on yksityisautoilijoiden palvelu-,etu- ja harrastusjärjestö. Autoliiton toiminta-ajatuksena on varmistaa, että henkilöauto on tulevaisuudessakin tasavertainen vaihtoehto muiden liikkumismuotojen rinnalla ja sen tavoitteena on tarjota jäsenilleen edullisesti ja vaivattomasti kaikki autoiluun liittyvät edut ja palvelut. Jäsenten edunvalvonnassa on myös tavoitteena autoiluun kohdistuvan verotuksen alentaminen keskimääräiselle Eurooppalaiselle tasolle, jotta jäsenet voisivat tulevaisuudessa ajaa uudemmilla, turvallisemmilla ja ympäristöystävällisemmillä autoilla. Yksi tavoite on myös vaikuttaa liikennejärjestelyihin ja tieverkostoon, jotta liikenne olisi nykyistä sujuvampaa ja turvallisempaa.

Autoliitto tarjoaa jäsenilleen tietoa liikenteestä, autoilusta ja matkailusta. autoliitolla on palvaluita myös yrityksille ja kaikille tienkäyttäjille, tiepalvelu päivystää ympäri vuorokauden ja auttaa mm.teknisen ongelman sattuessa. Autoliitto on myös mukana monissa tutkimuksissa ja testeissä kansainvälisestikkin.Tieto saa autoilun kustannuksista, verotuksista, liikennelaista-ja asetuksista. Moottori-lehti on autoliiton virallinen jäsenlehti, jossa on paljon hyödyllistä tietoa autoilijoille. AL:n verkkokaupasta voi tilata mm.oppaita, karttoja,navigaattoreita ja muita tarvikkeita, myös autoliiton toimistolta ja palvelukeskuksista näitä saa ostaa, sekä hankkia AL:n kautta kansainvälisen ajokortin.

Suomen autoliitto on tiiviisti yhteistyössä kansainvälisen yksityisautoiluliiton FIA:n sekä muiden ulkomaisten sisarjärjestöjen kanssa, minkä ansiosta ulkomailla autoilevat matkailijat saavat Suomen autoliitolta ajankohtaisen ja kaiken tarvittavan tiedon eri maiden vaatimista asiakirjoista-ja määräyksistä. Asiapapereita ovat mm. kansainvälinen ajokortti, leirikortti, USA-liite ja valtakirja.

Lisätietoa AL:n jäsenyydestä,eduista ym. saa Suomen autoliiton sivuilta www.autoliitto.fi

1
Likers
jannatomming

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Loistavaa palvelua, toimii hyvin myös ulkomailla autoileville. Itse saimme arvokasta tietoa "ympäristötarramaksuista" Saksassa, jotka tarvitsee moneen paikkaan jos keskustaan haluaa parkkeerata.

Kattava tieto Autoliitosta. Itse hankin heidän kauttaan kansainvälisen ajokortin ja palvelu oli erittäin nopeaa ja ystävällistä.