This is a free Purot.net wiki
  • View:

Suomen Retkeilymajat ry

Sisältöalue

SRM on kansavälinen hostelliketju jonka jäsenet tarjoavat edullisia majoituspalveluita ympäri maailman. Se on maailmanlaajuisen hostellijärjestöjen verkoston Hostelling Internationalin jäsen.

Suomessa toimii tällä hetkellä 65 majarjestöä, joihin kuuluvat majoitus liikekenttä. Esimerksi Helsingissä ympärivuotisesti matkustajia palvelevat Hostel Erottajanpuisto, Stadion Hostel, Eurohostel ja Hostel Suomenlinna.

Pääkaupungissa on kolme kesähostelia. Hostel Academica, Hostel Satakuntatalo ja kesähostel Karavaani. Järjestö tarjoaa  henkilökohotaisia hostelikortteja joilla saa etuja paljon  maapallon joka kulmassa. Hostellikortti on henkilökohtainen ja se on voimassa yhden vuoden ostokuukaudesta alkaen. Hostellikortteja voit myös tilata nettikaupasta.

 

Hostellit sopivat kaiken ikäisille, niin yksittäisille asiakkaille kun ryhmillekin. Esim. urheilu- ja harrastusryhmille, koululais- ja opiskelijaryhmille, perhejuhlille kuin myös kulttuurimatkailijoille. Ryhmämatkailijoiden edut: saatavilla pienten huoneiden lisäksi isoja huoneita, jolloin ryhmämajoitus tulee halvemmaksi.

 Majoituksen ohella hostellit tarjoavat usein monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja erilaisia ohjelmapalveluja. Esimerkiksi: Avantouinti, hiihtäminen, laskettelu,pyöränvuokraus, ratsastus, sauna, savusauna, uimaranta ja soutuveneily.

Hostelleista löytyvät myös kokous- ja juhlatiloja, leirikoulu, maaseutu-tiloja, mökkejä, patikointimahdollisuudet, kalastus, perhereissu jne.

Kahta samanlaista hostellia on vaikea löytää. Jokainen paikka tarjoaa viihtyisyyden ja edullisuuden lisäksi oman ripauksen persoonallisuutta. SRM-ketjuun kuuluvat hostellit on luokiteltu neljään eri tasoluokkaan varustelutason mukaan.

Mitä maksaa?

 

Yöpymishinnnat  ilmoitetaan vuodepaikkahintoina, josta SRM: jäsenjärjestöjen jäsenet sekä kansainvälisellä hostellikortilla saa 10%  alennuksen/ yö/henkilö. Aamiainen  ja lakanat ovat osassa  hostelleja  lisämaksullia.  Voi käyttää myös omia lakanoita ja valmistaa oman aamiaisia hostellin itsepalvelukeitiössä.

Lisätietoja osoitteesta: www.hostellit.fi

3
Likers
iinapalvajarvi, Krista, jannatomming

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Loviisassa kaupungin keskustassa sijaitsee historiallinen Aleksanterin kiinteistö, jossa on nyt tyhjänä ovalliset majoitustilat. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: Päivi Melamies
040-5125508

ps. kiintietsössä mm. ravintola Locale ja sauna sekä kokoustiloja
www.aleksanteri.fi
anonymous   (11.08.2019 17:42)
  Reply

Mistä saisi Suomen retkeilymajojen historiikin? Olen kuullut, että Vihdin Tervalammella olisi toiminut ensimmäinen retkeilymaja, Keurussalmi, Löytyykö tästä tietoa T. pirkkonysten31@gmail.com
anonymous   (12.10.2017 14:11)
  Reply

Hienoa, että myös halvemmalla on mahdollisuus majoittua keskeisille paikoille ja viihtyisiin ja siisteihin hostelleihin. Alennukset ja monipuoliset palvelut plussaa.

Hienoa että myös pienemmällä budjetilla reissaaville on näin paljon vaihtoehtoja, matkustus kuitenkin kiinnostaa hurjasti myös pienituloisempia.

Taas aivan uutta tietoa, vaikuttaa kiinnostavalta, täytyy pitää mielessä tuo hostellikortti.

Itse majoituin koulutuksen aloituspäivinä Porvoon retkeilymajassa, ja siitä on pelkkää hyvää sanottavaa.
Retkeilymaja sijaitsi keskustan lähellä, itse rakennus oli kaunis ja tilava, huoneet olivat siistejä (sisälsi television), ja hinta yhdeltä yöltä oli tosiaan vain 35 euroa. Aion kyllä suosia retkeilymajoja hotellien sijaan aina kun siihen on mahdollisuus.

Mielestäni on hienoa, että myös pienemmällä budjetilla matkustavat on otettu huomioon. Suomen Retkeilymajat ry vaikuttaa majoitusmuodolta, mikä tarjoaa hyvää peruspalvelua edullisilla hinnoilla.